1. Svinjski file narezati na krupnije komade, istanjiti ga tučkom za meso i začiniti po želji.
2. Krajeve istanjenih komada mesa podviti i oblikovati medaljone.
3. Luk i češnjak očistiti i narezati na kockice, a kisele krastavce krupno naribati.
4. Na malo ulja ispeći medaljone najprije sa završecima okrenutim nadolje, a zatim i s druge strane dok ne porumene. Na kraju ih izvaditi i ostaviti na toplom.
5. Na masnoći od mesa propržiti luk i češnjak, dodati kisele krastavce, te i njih kratko propržiti.
6. Posebno pomiješati vrhnje za kuhanje sa žlicom brašna, pa preliti luk i krastavce i začiniti po želji. Vratiti pečene medaljone, dodati senf i nastaviti sa kuhanjem na umjerenoj temperaturi dok se umak ne zgusne.
7. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi, ocijedii i poslužiti kao prilog uz glavno jelo.