Medenjaci s cimetom

by | 19 prosinca, 2013

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 170 g stolnog margarina
  • 130 g šećera u prahu
  • 2 jaja
  • 150 g meda
  • 1 žlica cimeta
  • 1/2 žličice muškatnog oraščića
  • 1/2 žličice đumbira

Za dekoraciju:

  • 200 g šećera u prahu
  • 1 bjelanjak
  • 1 limun
  • zelena prehrambena boja

Priprema:

1. Umutiti stolni margarin sa šećerom u prahu. Dodati jaja i med te sve zajedno izmiksati.
2. Posebno pomiješati brašno, sodu bikarbonu, cimet, muškatni oraščić i đumbir.
3. U smjesu od stolnog margarina postepeno dodavati pomiješane suhe sastojke mijeseći ručno dok se ne dobije glatko tijesto.
4. Zatim tijesto istanjiti na debljinu od 1 cm i modlama oblikovati željene figure.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega medenjake. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C oko 15 min.
6. Posebno bjelanjke umutiti sa šećerom u prahu i sok od limuna da bi se dobila ujednačena smjesa.
7. Dobivenom smjesom pomoću vrećice za dresing obrubiti medenjake i premazati njihovu unutrašnjost. U jedan dio smjese dodati zelenu prehrambenu boju i njome ukrasiti medenjake.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept