Mediteranski rižoto

by | 30 svibnja, 2013

Sastojci:

  • 400 g očišćenih lignji
  • 300 g očišćenih račića
  • 200 g integralne riže
  • 400 g šampinjona
  • 2 glavice luka
  • 1 mrkva
  • 1 dl soka od rajčica
  • 2 češnja češnjaka
  • 0,5 bijelog vina
  • 4 žlice ulja
  • 20 g margarina
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Lignje narezati na ploške, šampinjone na listove, mrkvu naribati na krupno, a luk i češnjak sitno nasjeckati.
2. Integralnu rižu skuhati u slanoj vodi s nekoliko kapi ulja.
3. Na malo ulja popržiti luk i mrkvu, dodati lignje i šampinjone pa i njih kratko popržiti. Nastaviti s pirjanjem uz povremeno dolijevanje vode dok lignje ne omekšaju.
4. Zatim dodati račiće, sok od rajčica i bijelo vino te ispirjati.
5. Pred kraj pirjanja, kada višak tekućine ispari, dodati skuhanu rižu, margarin i začine po želji. Polako promiješati kako bi se sastojci sjedinili, a margarin otopio.

Izvor: Dobra hrana