Langošice sa sirom

by | 26 siječnja, 2013

POTREBNO JE:

  • 600 g glatkog brašna tipa 400
  • 500 g svježeg sira
  • 30 g margarina
  • 1 svježi kvasac
  • 1 dl mlijeka
  • 1 žličica šećera
  • 4 dl ulja
  • sol

Za preljev:

  • 1,5 dl vrhnja
  • 1,5 dl jogurta
  • prstohvat češnjaka u prahu
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • mješavina začina

PRIPREMA:

1. U manjoj posudi pomiješati mlako mlijeko, svježi kvasac, žličicu brašna i šećer. Sastojke izmiješati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U posudu za miješanje dodati polovinu brašna, nadošao kvasac, malo soli po ukusu, omekšani margarin i sir. Zatim postepeno dodavati preostalo brašno, mijeseći dok se tijesto ne počne odvajati od prstiju. Umiješano tijesto ostaviti na toplom da nadođe.
3. Tijesto razvaljati na debljinu od 1,5 cm, pa okruglim zupčastim nožem razrezati pravokutnike željene veličine. Svaki pravokutnik po sredini zarezati.
4. Oblikovano tijesto pržiti u vrućem ulju te ga vaditi na papirnatu salvetu da se ocijedi od suvišne masnoće.
5. Posebno umutiti vrhnje, jogurt, češnjak u prahu, peršin i mješavinu začina po ukusu.
6. Prženo jelo preliti pripremljenim umakom.

Izvor: Dobra hrana