Mimina torta

by | 14 rujna, 2013

Sastojci:
Za biskvit:

  • 8 bjelanjaka
  • 250 g šećera
  • 200 g krupno sjeckanih oraha
  • 100 g brašna

Za kremu:

  • 8 žumanjaka
  • 250 g šećera u prahu
  • 250 g maslaca
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 250 g datulja
  • 100 g grožđica
  • 100 g čokolade
  • 3 žlice ulja

Priprema:
Biskvit:

1. U odgovarajućoj posudi od bjelanjaka umutiti čvrst snijeg, te postepeno dodavati šećer muteći cijelo vrijeme.
2. U pripremljeni snijeg od bjelanjaka dodati brašno i orahe, pa polako promiješati.
3. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, uliti pripremljenu smjesu i peći u zagrijanoj pećnici 25 minuta na 200 °C. Pečeni biskvit izvaditi iz kalupa, ostaviti da se ohladi te prerezati poprečno napola.

Krema:

1. Pomiješati maslac i šećer u prahu, pa mutiti mikserom dok maslac ne postane pjenast.
2. U umućenu smjesu dodavati jedan po jedan žumanjak, vanilin šećer, nasjeckane datulje i grožđice, pa sve dobro izmiješati.

Završni postupak:

1. Pripremljenom kremom premazati donju koru, te je prekriti gornjom, a ostatkom kreme premazati cijelu tortu.
2. Čokoladu otopiti s malo ulja, pa preliti preko torte, te ukrasiti grožđicama i ostatkom kreme.

Izvor: Dobra hrana