3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Za biskvit:
Za kremu:
Priprema:
Biskvit:
1. U odgovarajućoj posudi od bjelanjaka umutiti čvrst snijeg, te postepeno dodavati šećer muteći cijelo vrijeme.
2. U pripremljeni snijeg od bjelanjaka dodati brašno i orahe, pa polako promiješati.
3. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, uliti pripremljenu smjesu i peći u zagrijanoj pećnici 25 minuta na 200 °C. Pečeni biskvit izvaditi iz kalupa, ostaviti da se ohladi te prerezati poprečno napola.
Krema:
1. Pomiješati maslac i šećer u prahu, pa mutiti mikserom dok maslac ne postane pjenast.
2. U umućenu smjesu dodavati jedan po jedan žumanjak, vanilin šećer, nasjeckane datulje i grožđice, pa sve dobro izmiješati.
Završni postupak:
1. Pripremljenom kremom premazati donju koru, te je prekriti gornjom, a ostatkom kreme premazati cijelu tortu.
2. Čokoladu otopiti s malo ulja, pa preliti preko torte, te ukrasiti grožđicama i ostatkom kreme.
Izvor: Dobra hrana