Minestrone

by | 22 rujna, 2013

Sastojci:

  • 1 poriluk
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 veća krumpira
  • 2 mrkve
  • 1/2 celera
  • 2 tikvice
  • 1,5 l goveđe juhe
  • 400 g pelati rajčica
  • 2 šnite tosta
  • 2 tvrdo kuhana jaja
  • 4 žlice ulja
  • mješavina začina, papar, bosiljak

Priprema:

1. Poriluk, pelati rajčice, celer, mrkvu, krumpir, jaja i tikvice očistiti, te narezati na kockice, češnjak sitno narezati, a pečen  tost narezati na kockice.
2. Na malo ulja popržiti poriluk, češnjak, celer i mrkvu dok ne omekšaju, a zatim dodati pelati rajčice i pirjati uz povremeno dolijevanje juhe.
3. Kada je povrće napola gotovo, dodati krumpir, uliti ostatak juhe, te nastaviti sa kuhanjem.
4. Pred kraj kuhanja dodati tikvice, mješavinu začina i bosiljak po želji, pa kuhati još 15 minuta.
5. Kuhano povrće zajedno sa juhom izmiješati u mikseru, te posuti kockicama tosta i jaja.

Izvor: Dobra hrana