Sirovo mlijeko postalo je popularno. Evo zašto ga ne trebate piti
Društvenim se mrežama u posljednjih nekoliko mjeseci proširio krajnje neobičan trend - sirovo, nepasterizirano mlijeko. Naime, kreatori sadržaja ko...
Crveno voće značajno ubrzava metabolizam pa je odličan izbor za mini plan mršavljenja. Ovo voće pomaže da se dotjera linija tako što povećava proizvodnju hormona.
Dijeta je bazirana na jagodama, a oni koji su je primjenjivali tvrde da se za četiri dana mogu “skinuti” tri kilograma. Bitno je da jagode budu svježe i zrele da bi učinak na ubrzavanje metabolizma i suzbijanje apetita bio najbolji.
Jagode pomažu u mršavljenju tako što povećavaju proizvodnju hormona u tijelu koji stimuliraju metabolizam, a usporavaju i brzinu probave škrobne hrane, što pomaže i onima koji imaju povišen šećer u krvi.
Za dijetu je neophodno da imate blender koji ubrzava proces pripremanja hrane, i pomaže da se ona pravilno probavi.
PRVI DAN
* Doručak: voćna salata. Uzmite 250 g jagoda, operite ih i narežite na kriške. Polovicu jabuke narežite na kockice, a pola banane na kolutiće. U velikoj posudi lagano pomiješajte sve sastojke uz dodatak jedne žličice meda i 50 g nezaslađenog jogurta.
* Užina: shake – 100 grama jagoda i 1 dl nemasnog mlijeka ubacite u blender, dodajte 1/2 žličice meda i 50 ml negazirane mineralne vode i sve to izmiksajte.
* Ručak: salata (150 g jagoda, komad purećih prsa, 100 g krastavca, 300 g špargoga, 10 g peršina, 20 g mljevenih oraha, žlica soka od limuna, 6 žlica juhe od povrća, žličica maslinovog ulja). Očistite šparoge, narežite ih na komade i izblanširajte. Jagode operite i narežite na krugove. Narežite krastavac na kriške, a kuhana pureća prsa na trake. Sve to pomiješajte u velikoj posudi. Preko toga prelijte umak napravljen miješanjem soka od limuna, šest žlica juhe i maslinovog ulja. Posipajte orasima.
* Užina: jogurt s jagodama (100 g jagoda, dl niskomasnog jogurta promiksajte sa žličicom meda)
* Večera: salata. Pomiješajte veći kuhani krumpir, glavicu sitno nasjeckanog luka, mali kuhani celer, 1 dl jogurta, 50 g nemasnog sira i peršin. Začinite.
DRUGI DAN
* Doručak: 2 kriške integralnog kruha premazanog niskomasnim sirom.
* Užina: od 200 grama jagoda napravite pire, pomiješajte s različitim bobicama, dodajte žličicu maslaca i žličicu meda.
* Ručak: salata. U velikoj posudi pomiješajte sitno nasjeckane jagode (100 g), 1/2 zelene salate, rajčicu, papriku, nemasni sir (50 g), jogurt (1/2 dl), sok od limuna, soli po okusu, tost od kriške integralnog kruha narezan na kockice.
* Užina: koktel od mješavine soka od jagoda (1 dl), nemasnog jogurta (1 dl) i soka od ananasa (1/2 dl).
* Večera: palačinke s jagodama. Palačinke pecite u teflonskoj tavi i poslužite s kremom od izgnječenih jagoda, mladog sira i žličice meda.
TREĆI DAN
* Doručak: zobena kaša s dodatkom 1/2 dl soka od jabuke, pola banane i 100 g kolutića jagoda.
* Užina: 1 dl niskokaloričnog jogurta, 100 g jagoda i žličica meda – sve dobro izmiksajte u blenderu.
* Ručak: 200 g svježih jagoda i “čupava” cvjetača: manju glavicu cvjetače skuhajte, premažite žličicom maslaca, pa posipaje komadićima sitno nasjeckane šunke (30 g).
* Užina: mješavina po 1 dl soka od naranče i jagoda sa žličicom meda.
* Večera: napraviti pire od jedne veće kuhane mrkve i jednog kuhanog krumpira uz dodatak mlijeka. Dodajte žličicu maslaca i malo vode. Ulijte pire u vatrostalnu posudu, preko njega stavite kolutove rajčice i paprike narezane na trake. Posipajte žlicom parmezana, a po želji dodajte prstohvat bosiljka. Zapecite u pećnici 15 minuta. Pire prelijte mješavinom gustog soka od jedne rajčice i 100 g jagoda.
ČETVRTI DAN
* Doručak: 2 kriške integralnog kruha s namazom od nemasnog sira i 50 g jagoda.
* Užina: multivitaminska mješavina od jedne naranče, jedne jabuke i 100 g jagoda. Dodajte žličicu meda i još malo miksajte.
* Ručak: riba. Najbolje bi bilo da to bude pastrva, lagano pirjana s lukom, začinjena peršinom i kriškama limuna. Na ribu stavite i kolutove od 50 g jagoda i po želji malo senfa.
* Užina: u blender ubacite 150 g jagoda, žličicu meda, sok od jednog limuna, i 1 dl vode. Po želji možete “obogatiti” ovaj napitak dodavanjem 1/2 dl nemasnog jogurta.
* Večera: salata. Dok pečete jedan veći krumpir u pećnici (s ljuskom), u blenderu napravite mješavinu od svježe mrkve, paprike, lista celera i soka od limuna. Potrebno je napraviti nešto nalik pasti. Posebno pomiješajte nekoliko većih jagoda, 50 g nemasnog sira i 1 dl jogurta. Skinite pažljivo ljusku s pečenog krumpira pa ga prekrijte prvim namazom, a zatim prelijte i namazom od jagoda.
Izvor: Life Content
Foto: Unsplash