Crveno voće značajno ubrzava metabolizam pa je odličan izbor za mini plan mršavljenja. Ovo voće pomaže da se dotjera linija tako što povećava proizvodnju hormona.
Dijeta je bazirana na jagodama, a oni koji su je primjenjivali tvrde da se za četiri dana mogu “skinuti” tri kilograma. Bitno je da jagode budu svježe i zrele da bi učinak na ubrzavanje metabolizma i suzbijanje apetita bio najbolji.
Jagode pomažu u mršavljenju tako što povećavaju proizvodnju hormona u tijelu koji stimuliraju metabolizam, a usporavaju i brzinu probave škrobne hrane, što pomaže i onima koji imaju povišen šećer u krvi.
Za dijetu je neophodno da imate blender koji ubrzava proces pripremanja hrane, i pomaže da se ona pravilno probavi.
PRVI DAN
* Doručak: voćna salata. Uzmite 250 g jagoda, operite ih i narežite na kriške. Polovicu jabuke narežite na kockice, a pola banane na kolutiće. U velikoj posudi lagano pomiješajte sve sastojke uz dodatak jedne žličice meda i 50 g nezaslađenog jogurta.
* Užina: shake – 100 grama jagoda i 1 dl nemasnog mlijeka ubacite u blender, dodajte 1/2 žličice meda i 50 ml negazirane mineralne vode i sve to izmiksajte.
* Ručak: salata (150 g jagoda, komad purećih prsa, 100 g krastavca, 300 g špargoga, 10 g peršina, 20 g mljevenih oraha, žlica soka od limuna, 6 žlica juhe od povrća, žličica maslinovog ulja). Očistite šparoge, narežite ih na komade i izblanširajte. Jagode operite i narežite na krugove. Narežite krastavac na kriške, a kuhana pureća prsa na trake. Sve to pomiješajte u velikoj posudi. Preko toga prelijte umak napravljen miješanjem soka od limuna, šest žlica juhe i maslinovog ulja. Posipajte orasima.
* Užina: jogurt s jagodama (100 g jagoda, dl niskomasnog jogurta promiksajte sa žličicom meda)
* Večera: salata. Pomiješajte veći kuhani krumpir, glavicu sitno nasjeckanog luka, mali kuhani celer, 1 dl jogurta, 50 g nemasnog sira i peršin. Začinite.
* Užina: od 200 grama jagoda napravite pire, pomiješajte s različitim bobicama, dodajte žličicu maslaca i žličicu meda.
* Ručak: salata. U velikoj posudi pomiješajte sitno nasjeckane jagode (100 g), 1/2 zelene salate, rajčicu, papriku, nemasni sir (50 g), jogurt (1/2 dl), sok od limuna, soli po okusu, tost od kriške integralnog kruha narezan na kockice.
* Užina: koktel od mješavine soka od jagoda (1 dl), nemasnog jogurta (1 dl) i soka od ananasa (1/2 dl).
* Večera: palačinke s jagodama. Palačinke pecite u teflonskoj tavi i poslužite s kremom od izgnječenih jagoda, mladog sira i žličice meda.
TREĆI DAN
* Doručak: zobena kaša s dodatkom 1/2 dl soka od jabuke, pola banane i 100 g kolutića jagoda.
* Užina: 1 dl niskokaloričnog jogurta, 100 g jagoda i žličica meda – sve dobro izmiksajte u blenderu.
* Ručak: 200 g svježih jagoda i “čupava” cvjetača: manju glavicu cvjetače skuhajte, premažite žličicom maslaca, pa posipaje komadićima sitno nasjeckane šunke (30 g).
* Užina: mješavina po 1 dl soka od naranče i jagoda sa žličicom meda.
* Večera: napraviti pire od jedne veće kuhane mrkve i jednog kuhanog krumpira uz dodatak mlijeka. Dodajte žličicu maslaca i malo vode. Ulijte pire u vatrostalnu posudu, preko njega stavite kolutove rajčice i paprike narezane na trake. Posipajte žlicom parmezana, a po želji dodajte prstohvat bosiljka. Zapecite u pećnici 15 minuta. Pire prelijte mješavinom gustog soka od jedne rajčice i 100 g jagoda.
ČETVRTI DAN
* Doručak: 2 kriške integralnog kruha s namazom od nemasnog sira i 50 g jagoda.
* Užina: multivitaminska mješavina od jedne naranče, jedne jabuke i 100 g jagoda. Dodajte žličicu meda i još malo miksajte.
* Ručak: riba. Najbolje bi bilo da to bude pastrva, lagano pirjana s lukom, začinjena peršinom i kriškama limuna. Na ribu stavite i kolutove od 50 g jagoda i po želji malo senfa.
* Užina: u blender ubacite 150 g jagoda, žličicu meda, sok od jednog limuna, i 1 dl vode. Po želji možete “obogatiti” ovaj napitak dodavanjem 1/2 dl nemasnog jogurta.
* Večera: salata. Dok pečete jedan veći krumpir u pećnici (s ljuskom), u blenderu napravite mješavinu od svježe mrkve, paprike, lista celera i soka od limuna. Potrebno je napraviti nešto nalik pasti. Posebno pomiješajte nekoliko većih jagoda, 50 g nemasnog sira i 1 dl jogurta. Skinite pažljivo ljusku s pečenog krumpira pa ga prekrijte prvim namazom, a zatim prelijte i namazom od jagoda.