Trik pomoću kojeg ćete kruh duže održati svježim
Mnogi se trude što je moguće duže održati kruh svježim i poslije toliko savjeta misle da su našli pravi recept za to. Vjerojatno i vi s ovim ciljem...
Postoji li išta bolje u hladno zimsko doba od ovog napitka?
Vani zima, snijeg i led, a u vašoj kućici – dekica, film, draga osoba pored vas i šalica tople začinjene čokolade. Zvuči kao san ili kao svakodnevica? Ima li išta bolje u ovo hladno zimsko doba od lagano pikantne, tople čokolade, s aromatiziranim šlagom.
SASTOJCI:
* 250 ml mlijeka
* 100 grama tamne čokolade
* 50 grama kakao praha
* 50 ml slatkog vrhnja
* Žlica vanilin šećera (može i običan šećer)
* Pola žličice cimeta
* Prstohvat čilija (po šalici)
* 50 ml slatkog vrhnja za šlag
* Aroma vanilije
PRIPREMA:
1. U mlijeku na laganoj vatri rastopiti šećer i čokoladu. Za to vrijeme umutiti šlag s pola žlice arome vanilije.
2. Kad je čokolada rastopljena, dodati slatko vrhnje, kakao prah, sve dobro promiješati, skinuti s vatre i uliti u šalice.
3. Staviti šlag u svaku šalicu preko tople čokolade, posuti čilijem i cimetom u prahu i uživati, piše She .