Sirovo mlijeko postalo je popularno. Evo zašto ga ne trebate piti
Društvenim se mrežama u posljednjih nekoliko mjeseci proširio krajnje neobičan trend - sirovo, nepasterizirano mlijeko. Naime, kreatori sadržaja ko...
Kruh je dugo bio na lošem glasu kao glavni neprijatelj vitkog stasa, ali stručnjaci sada tvrde kako i kruh može biti itekako zdrav.
Britanska nutricionistkinja Ani O’Connor tvrdi da kruh ispunjava više od 10 posto potreba za bjelančevinama, folatima i željezom. Stručnjaci ističu da kruh sadrži puno vlakana, ali samo integralni, zobeni, raženi i kukuruzni. Oni su bogati i mineralima i vitaminima, osobito onima iz skupine B.
Boja nije pouzdan pokazatelj kvalitete kruha jer su tamni kruhovi često obojeni karamelom. Najtvrđi i najžilaviji kruh je ujedno i najzdraviji.
Stručnjaci napominju da kruh ne deblja ako se jede u razumnim količinama, odnosno 200 do 300 grama na dan. Iako ljudi na dijeti izbjegavaju kruh misleći da je on visokokaloričan, u pitanju je zabluda. Ne debljamo se od kruha, nego od onoga što mažemo na njega!