3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Za vanilin krema:
Za žutu kremu:
Ostali sastojci:
Priprema:
Vanilin krema:
1. Želatinu preliti hladnim mlijekom i ostaviti da nabubri.
2. Posebno pomiješati slatko vrhnje, vanilin šećer i šećer u prahu, pa kuhati dok se šećer ne otopi. Zatim skloniti sa štednjaka, dodati želatinu i polako promiješati.
Žuta krema:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati sok od limuna, žumanjke, šećer i ribanu koricu limuna te kuhati na umjerenoj temperaturi dok ne proključa.
2. Potom dodati maslinovo ulje i kuhati uz neprestano miješanje dok se ne zgusne.
Završni postupak:
1. U čaše uliti žutu kremu i ostaviti da se stegne.
2. Preko nje preliti nadjev od vanilije i ponovno vratiti u hladnjak da se stegne.
3. Kriške dinje očistiti i narezati na kockice, pa ih rasporediti preko žute kreme.
4. Preljev za kolače pripremiti prema uputama s vrećice i njime preliti dinje.
5. Odozgo nanijeti malo sirupa od jagoda.
SAVJET PLUS:
Kao zamjenu za dinju, možete koristiti marelice ili breskve iz kompota.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept