Mousse s čokoladom i jagodama

by | 5 srpnja, 2014

mus

Sastojci:

  • 180 g čokolade za kuhanje
  • 1 dl mlijeka
  • 1 žumanjak
  • 4 bjelanjka
  • 180 g šećera
  • 400 g jagoda
  • 1 žlica gustina

Priprema:

1. U posudici za kuhanje na pari pomiješati izlomljenu čokoladu i mlijeko. Zagrijavati uz neprestano miješanje dok se čokolada ne rastopi i ne dobije se ujednačena smjesa. Zatim skloniti sa štednjaka i ostaviti da se ohladi.
2. U ohlađenu smjesu dodati žumanjke i izmiksati.
3. Bjelanjke izmiksati u čvrst snijeg, a zatim postepeno dodavati 80 g šećera uz neprestano miksanje dok se ne dobije čvrst šaum.
4. U smjesu od čokolade dodati šaum od bjelanjaka i polako promiješati s kuhačom.
5. Jagode grubo izgnječiti, pa pomiješati sa šećerom i gustinom te kuhati dok se ne zgusne.
6. Uzeti staklene čaše i u njih naizmjenično uliti smjesu od čokolade i jagoda. Ostaviti da se ohladi.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept