3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Za preljev:
Priprema:
1. U manju posudu uliti 4 dl slatkog vrhnja i ostaviti da proključa. Potom skloniti sa štednjaka.
2. Crvenu želatinu preliti sa 2 žlice hladne vode i pričekati da nabubri. Zatim ju pomiješati s toplim slatkim vrhnjem i dobro izmiješati.
3. Dodati krem sir, vanilin šećer i 100 g pasiranih malina pa umutiti mikserom i ostaviti da se ohladi.
Preljev:
Maline izmiksati pa pomiješati s vodom, medom, gustinom, sokom i ribanom koricom limuna te kratko prokuhati.
Završni postupak:
1. Kremu sa slatkim vrhnjem razliti u staklene čaše i ostaviti da se stegne.
2. Preko nje preliti preljev od malina i ostaviti u hladnjaku da se ohladi.
3. Preostalo slatko vrhnje umutiti u šlag pa njime ukrasiti mousse.
Izvor: Dobra hrana