Mrežaste palačinke

by | 28 siječnja, 2013

Sastojci:

  • 4 dl osnovne smjese za palačinke
  • 1 zelena salata
  • 500 g pilećeg bijelog mesa
  • 2,5 dl vrhnja
  • 4 kisela krastavca
  • prstohvat češnjaka u prahu
  • 200 g kupusa
  • 4 krumpira, ulje
  • mješavina začina

Način pripreme:

1. Osnovnu smjesu za palačinke uliti u plastičnu bocu sa suženim otvorom.
2. U teflonskoj tavi ugrijati malo ulja, a zatim iz plastične boce po njemu istiskivati smjesu za palačinke oblikujući mrežu. Peći najprije s jedne a potom i s druge strane. Na isti način ispeći još palačinki.
3. Piletinu narezati na tanke trake i začiniti po ukusu pa je popržiti na vrućem ulju da porumeni.
4. Posebno pomiješati vrhnje, naribane kisele krastavce, češnjak u prahu i začine po ukusu.
5. Svježi kupus naribati. Krumpir oguliti i narezati na štapiće, a zatim ga ispeći u vrućem ulju.
6. Uzeti jednu mrežastu palačinku i prekriti je listovima zelene salate. Listove premazati smjesom od vrhnja, preko nje rasporediti malo piletine, kupusa i pomfrita i pažljivo zarolati. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još palačinki.

Izvor: Dobra hrana