Mrkvice

by | 24 srpnja, 2014

mrkvice

Sastojci:

  • 250 g lisnatog tijesta
  • 1 vezica svježeg kopra
  • 5 jaja, sezam
  • 2 struka mladog luka
  • 180 g šunke
  • 150 g majoneze
  • 4 mrkve, ulje
  • 100 g mladog graška
  • 50 g kukuruza šećerca
  • mješavina začina

Priprema:

1. Od kartona napraviti manje tuljce i obložiti ih folijom.
2. Lisnato tijesto istanjiti u pravokutnik, a zatim ga pomoću okruglog zupčastog noža narezati na trake širine 2 cm.
3. Nauljiti tuljce i omotati ih lisnatim tijestom tako da se na krajevima preklapaju.
4. Dno tepsije prekriti papirom za pečenje, pa poslagati tuljce obložene tijestom. Premazati ih umućenim jajetom i posipati sezamom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200ºC dok lagano ne porumene.
5. Posebno pripremiti salatu. Mrkvu, grašak, kukuruz šećerac i jaja skuhati. Zatim mrkvu narezati na kockice, a jaja krupno naribati. Šunku i mladi luk, također, narezati na kockice. U većoj posudi pomiješati pripremljene sastojke, preliti ih majonezom i dodati začine po želji, te polako promiješati.
6. Pripremljenom salatom napuniti tuljce od lisnatog tijesta i ukrasiti koprom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept