Mrvičasta čokoladna pita

by | 27 prosinca, 2013

Sastojci:
Za tijesto:

  • 330 g brašna
  • 180 g margarina
  • 100 g šećera
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 vaniln šećer
  • 1 jaje
  • 0,5 dl mlijeka

Za kremu:

  • 5 dl mlijeka
  • 100 g šećera
  • 2 pudinga od čokolade
  • 70 g čokolade za kuhanje
  • 50 g margarina
  • 5 žlica mljevenih lješnjaka

Priprema:

Tijesto:
1. U posudi za miješenje pomiješati margarin, šećer, jaje, mlijeko i vaniln šećer. Dodati mješavinu brašna i praška za pecivo, pa ručno umijesiti glatko tijesto.
2. Umješeno tijesto zamotati u najlon vrećicu i ostaviti u hladnjaku sat vremena.

Krema:
1. U manju posudu uliti 4 dl mlijeka, dodati šećer i ostaviti da prokuha.
2. Posebno umutiti preostalo mlijeko s pudingom, pa uliti u kuhano mlijeko i kuhati dok se ne zgusne.
3. U topao puding dodati čokoladu, margarin i mljevene lješnjake, pa miješati da se dobije ujednačena smjesa.

Završni postupak:
1. Odstojalo tijesto podijeliti napola. Jednu polovicu istanjiti valjkom na debljinu od 0,5 cm, a drugu ostaviti u komadu.
2. Pravokutnu tepsiju nauljiti i posipati brašnom, te dno i bočne stranice obložiti istanjenim tijestom.
3. Preko tijesta rasporediti kremu od čokolade, pa naribati tijesto u komadu. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok ne porumeni.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept