3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Za tijesto:
Za nadjev:
Priprema:
Tijesto:
1. Umutiti margarin, mileram, šećer i jaje.
2. Posebno pomiješati brašno, prašak za pecivo, đumbir i sol.
3. U umućenu smjesu s margarinom postepeno dodavati pomiješane suhe sastojke, ručno mijeseći dok se ne dobije glatko tijesto. Zamiješeno tijesto podijeliti na dva dijela pa jedan dio ostaviti u zamrzivaču, a drugi u hladnjaku, neka miruje sat vremena.
Nadjev:
Jabuke oguliti i narezati na kriške. Preliti ih sokom od limuna, posipati smeđim šećerom i cimetom pa polako promiješati.
Završni postupak:
1. Nauljiti manje okrugle kalupiće za pitu.
2. Tijesto iz hladnjaka istanjiti na debljinu od 0,5 cm i njime obložiti dno i bočne stranice kalupa za pitu.
3. Preko tijesta rasporediti nadjev od jabuka, a zatim naribati tijesto izvađeno iz zamrzivača. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok ne porumeni.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept