Mućkalica s piletinom

by | 2 kolovoza, 2013

Sastojci:

  • 600 g pilećeg bijelog mesa
  • 100 g riže
  • 2 glavice luka
  • 1 svježa paprika
  • 4 žlice kiselog vrhnja
  • 3 rajčice
  • 2 dl pileće juhe
  • 1 ljuta papričica
  • 1/2 vezice peršina
  • 1 žličica crvene mljevene paprike
  • 0,5 dl ulja
  • mješavina začina, sol, papar

Priprema:

1. Pileće bijelo meso narezano na šnicle začiniti po želji, pa ispeći na ulju. Pečenu piletinu narezati na rezance.
2. Papriku i rajčice narezati na kocke, ljutu papričicu na kolutove, a luk i peršin sitno nasjeckati. Rižu skuhati u slanoj vodi.
3. Na masnoći od mesa popržiti luk, dodati papriku, rajčice i ljutu papričicu, pa pirjati na umjerenoj temperaturi dok povrće ne omekša.
4. Kada povrće omekša, dodati meso, rižu, peršin i mljevenu papriku, začiniti po želji, te zaliti juhom i pirjati na umjerenoj temperaturi još 5 minuta.
5. U gotovo jelo umiješati kiselo vrhnje.

Izvor: Dobra hrana