1. Krumpir skuhati zajedno s ljuskom pa ga ocijediti. Ohlađeni krumpir oguliti i narezati na ploške.
2. Blitvu očistiti i kratko blanširati u slanoj vodi, a potom je ocijediti i nasjeckati.
3. Luk narezati na kockice i popržiti na vrućem ulju da porumeni. Zatim dodati mljevenu junetinu te i nju kratko popržiti. Pirjati na umjerenoj temperaturi uz povremeno dolijevanje vode po potrebi dok meso ne omekša.
4. Potom dodati pire od rajčica, češnjak u prahu, mljevenu papriku, peršin i začine po želji. Sve zajedno pirjati dok višak tekućine ne ispari. Na kraju dodati blitvu i promiješati.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti te dno prekriti ploškama krumpira. Premazati polovinom nadjeva od mesa i prekriti redom krumpira. Zatim nanijeti preostali nadjev od mesa i završiti redom krumpira.
6. Preliti vrhnjem i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.