“Taco” salata – brz, jednostavan i hranjiv ljetni ručak
Kad temperature porastu i sunce nas opasno zagrije, jedino što ne želimo jest provesti nekoliko sati kraj vrućeg štednjaka. No, kako ljeti svoje ob...
Sastojci:
Priprema:
1. Krumpir oljuštiti i narezati na ploške.
2. Neoljušten plavi patlidžan narezati na ploške, posoliti i ostaviti da pusti sok. Potom ga oprati i ostaviti da se osuši.
3. Ploške krumpira i patlidžana popržiti na vrućem ulju.
4. Posebno pripremiti umak. Luk i češnjak sitno nasjeckati i popržiti na malo ulja. Dodati pire od rajčica te i njega kratko popržiti. Zatim dodati izmiksani pelat od rajčica, vodu, šećer i začine po ukusu pa sve zajedno kratko prokuhati.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i po dnu rasporediti ploške krumpira. Preliti ih s malo umaka od rajčica i posuti cous-cousom. Poredati ploške patlidžana, preliti ih umakom i posuti cous-cousom, na kraju rasporediti filete pečene paprike, preliti ih preostalim umakom i posuti cous-cousom. Peći u zagrijanoj pećnicina 200 ºC 40 minuta.
Izvor: Dobra hrana