“Taco” salata – brz, jednostavan i hranjiv ljetni ručak
Kad temperature porastu i sunce nas opasno zagrije, jedino što ne želimo jest provesti nekoliko sati kraj vrućeg štednjaka. No, kako ljeti svoje ob...
Sastojci:
Priprema:
1. Krumpir oguliti i narezati na kolutove.
2. Neoljušten plavi patlidžan narezati na kolutove, posoliti i ostaviti da pusti sok. Potom ga oprati i ostaviti da se osuši.
3. Kolutove krumpira i patlidžana popeći na vrućem ulju.
4. Posebno pripremiti umak. Luk i češnjak sitno nasjeckati i popeći na malo ulja. Dodati pire od rajčica te i njega kratko pirjati. Zatim dodati izmiksane pelate, vodu, šećer i začine po želji pa sve zajedno kratko prokuhati.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i po dnu rasporediti kolutove krumpira. Preliti ih s malo umaka od rajčica i posuti cous cousom. Poredati kolutove patlidžana, preliti ih umakom i posuti cous cousom, na kraju rasporediti filete pečene paprike, preliti ih preostalim umakom i posuti cous cousom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC 40 minuta.
Izvor: Dobra hrana