Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. Luk i češnjak sitno nasjeckati, pelate rajčica narezati na krupnije kocke, a oguljene tikvice na ploške. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi.
2. Na malo ulja popržiti luk i češnjak, dodati mljeveno meso i peći ga dok ne promijeni boju. Kada je meso napola gotovo, dodati pelate, začiniti po želji, te pirjati dok svi sastojci ne omekšaju, a višak tekućine ispari.
3. Tikvice posoliti, uvaljati ih u brašno, pa na vrućem ulju pržiti dok ne porumene s obje strane.
4. Dublju vatrostalnu posudu nauljiti, te dno prekriti prženim tikvicama. Zatim nanijeti polovinu skuhane tjestenine, a potom rasporediti polovinu mesne smjese. Preko mesa staviti ostatak tijesta, a odozgora poslagati sloj tikvica.
5. U odgovarajućoj posudi pomiješati vrhnje, mlijeko i jaja, začiniti po želji pa preliti preko pripremljene musake. Musaku staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana