1. Luk narezati na kockice i popržiti na malo ulja. Potom dodati mljeveno meso te i njega popržiti da promijeni boju. Dodati izmiksane pelate od rajčica, začine po ukusu i pirjati na umjerenoj temperaturi. Tijekom pirjanja po potrebi dolijevati malo vode dok meso ne omekša. 2. Poriluk narezati na kolutove i kratko prokuhati u slanoj vodi. Zatim ga ocijediti od viška tekućine i ostaviti sa strane. 3. Odvojeno u manjoj posudi otopiti maslac pa dodati brašno i kratko popržiti. Postepeno uz neprestano miješanje dolijevati mješavinu mlijeka i vrhnja za kuhanje dok se ne dobije željena gustoća. Pred kraj kuhanja dodati začine po želji. 4. Makarone skuhati u slanoj vodi pa ih ocijediti od viška tekućine. 5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju usuti polovinu makarona. Preliti ih polovinom bešamel umaka, a zatim rasporediti nadjev od mesa, dodati 1/2 poriluka i posipati polovinom ribanog sira. Potom nanijeti sloj preostalih makarona, rasporediti po njima ostatak poriluka, preliti bešamelom i posuti sirom. 6. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok odozgo ne porumeni.