Musaka s patlidžanom

by | 16 prosinca, 2013

Sastojci:

  • 2 srednja plava patlidžana
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 500 g mljevene junetine
  • 150 g pelata rajčica
  • 150 g sira
  • 40 g maslaca
  • 2 žlice brašna
  • 20 g parmezana
  • 5 dl mlijeka
  • ulje
  • mješavina začina

Priprema:

1. Patlidžanima odrezati vrhove a zatim ih zajedno s korom narezati na tanke listove. Potom listove popržiti s obje strane na vrućem ulju da porumene.
2. Luk narezati na kockice, a češnjak što sitnije nasjeckati.
3. Na malo ulja popržiti luk i češnjak pa dodati mljevenu junetinu i pirjati na umjerenoj temperaturi. Kada je meso napola pirjano, dodati nasjeckane pelate i začine po želji te pirjati dok višak tekućine ne ispari.
4. Na svaki list patlidžana staviti žlicu nadjeva od mesa i zarolati.
5. Posebno u posudi otopiti maslac, dodati brašno i kratko popržiti. Postepeno dolijevati mlijeko miješajući dok se ne zgusne. Pred kraj kuhanja dodati začine po želji i parmezan.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati rolice patlidžana. Posipati ih ribanim sirom i preliti bešamel umakom. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 ˚C dok ne porumeni.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept