Barbara Matić: “Svaki dan prilika je da budem bolja nego jučer”
Hrvatska judašica svoje je ime ove godine upisala u povijest domaćeg sporta zahvaljujući zlatnoj medalji na Olimpijskim igrama u Parizu.Ovu će ...
NIKŠA KUŠELJ ODUŠEVIO JE VEĆINU NAS KAD SMO GA PRVI PUT ZAPAZILI U FILMU ”KONJANIK”. OD TADA SE DOKAZAO I KAO IZVRSTAN PJEVAČ, PJESNIK, A ODNEDAVNO I KAO KUHAR, JER JE BRILJIRAO ČIM JE ZAKORAČIO U ”CELEBRITY MASTERCHEF”. LJUBI, RADI I, JEDNOSTAVNO, ODIŠE SREĆOM. Razgovarala: Zrinka Bertović Skračić
U ”Celebrity Masterchefu” oduševili ste nas svojim znanjem i kulinarskim umijećima, te se vidi da znate i volite kuhati. Recite, otkuda ljubav prema kuhanju?
Ljubav prema kuhanju rodila se još od malih nogu kada sam s djedom išao na plac. U ranom djetinjstvu naučio sam kako se namirnice spremaju i odabiru, i dan-danas poštujem to da koristim sezonske stvari i jako volim da su namirnice našeg, hrvatskog podrijetla.
Jeste li svestrani i u kuhinji?
Da, apsolutno sam svestran u kuhinji, i za mene je kuhanje vrsta umjetnost, gdje je osnovna značajka kreativnost – slično kao i kazalište: ”Odabereš komad, spremiš i ugošćuješ te ponudiš”. Smišljam dosta i to mi je najjača komponenta u kuhanju: puno improvizacije, malo vina i par stvari s placa mogu čuda napraviti mogućima.
Poznato je da ste u vezi s fotografkinjom Marom Bratoš. Mislite li da su veze između dvoje umjetnika drugačije nego između drugih? Što vas je međusobno privuklo?
Oboje smo rođeni na Jugu, živimo na Sjeveru, volimo filozofiju Istoka i bavimo se umjetnošću Zapada. Inače smo predivno različiti.
Član ste ansambla zagrebačkog HNK-a. Na čemu trenutno radite i pripremate li možda nešto novo?
Pripremam puno stvari. Uskoro ću s bendom Visconti imati koncerte po kazalištima. Završavam scenarij koji se zove ”Bezglutenske hostije” i pišem glazbu za projekt ”Potjeh IBM”.
Ostatak intevjua pročitajte u tiskanom izdanju “Ljepote & zdravlja”
Foto: PR