Sirovo mlijeko postalo je popularno. Evo zašto ga ne trebate piti
Društvenim se mrežama u posljednjih nekoliko mjeseci proširio krajnje neobičan trend - sirovo, nepasterizirano mlijeko. Naime, kreatori sadržaja ko...
U prevenciji širenja bolesti, najvažnija je higijena. Ruke je potrebno prati vodom i sapunom, a kako biste sačuvali zdravlje, svoje, ali i bližnjih, trebali biste obratiti i veću pozornost na čistoću svog radnog prostora. Kako održavati prostor u kojem radite pod kontrolom, pogledajte u nastavku.
Sredstvo za dezinfekciju redovito nanosite na sve površine na kojima radite i koje dodirujete. Osim što je važno očistiti stol, ne treba zaboraviti ni tipkovnicu, miš, telefon, olovke, kvake na ladicama radnog stola,…
Iako možda inače površine čistite kružnim pokretima, tako samo prenosite viruse i bakterije s jednog mjesta na drugo. Površine koje često dodirujete obrišite prelazeći maramicom samo u jednom smjeru i nemojte se vraćati ponovno u suprotnom.
Nemojte se žuriti. Da bi dezinfekcijsko sredstvo bilo djelotvorno, mora ostati vlažno na površini između tri i pet minuta.
Rukovanje s kolegama zaboravite. Sada je poželjno mahnuti ili pozdraviti palcem gore.
Prije ili nakon jela, nakon što dodirujete kvake, koristite dizalo ili ispušete nos, operite ruke. Temeljito ih nasapunajte i perite barem 30 sekundi.
Naravno, pritom ne zaboravite svoje mobitele koje također treba temeljito očistiti.
Upamtite da su uredi dom stotina virusa i bakterija, a samo njihovim održavanjem i brigom o higijeni možete sačuvati zdravlje sebe i svojih kolega.
Foto: Roman Bozhko / Unsplash