Lazanje sa šunkom su jednostavno jelo, pripremaju se otprilike 40 minuta, a odlično će ići sa zelenom salatom i čašicom crnog vina.
Sastojci:
350-400 g listova za lazanje (ovisi o veličini tepsije),
400 g šunke,
300 g gaude (ili nekog vama omiljenog sira),
200 g parmezana,
700 ml mlijeka,
5 žlica brašna,
vegeta ,
sol,
papr,
muškantni oraščić
Priprema:
Za bešamel u hladnom mlijeku razmutite brašno da bude bez grudica, dodajte sol, vegetu, papar i muškatnog oraščića. Stavite na nisku temperaturu mješajte pjenjačom. Kad zakuha, umiješajte onih 150 g parmezana.
Nauljite vatrostalnu ili keramičku posudu, stavite red listova lazanja, pa bešamel, šunku i ribani sir. Redajte dok ne potrošite sastojke. Gornju koru premažite bešamelom i posipajte sa još malo sira i s onih 50 g parmezana.
Pecite oko 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C.