NAJBOLJI NAČINI za povratiti svježinu starom kruhu

by | 16 veljače, 2018

Eksperimenti s hranom odlična su stvar, pogotovo kada nam otkrivaju načine kako da “vratimo u život” hranu koja bi inače završila u smeću.

U ovom opisu vjerojatno ste prepoznali i onaj komad kruha koji stoji u vašoj kuhinji već nekoliko dana, no zahvaljujući ovom jednostavnom kuhinjskom triku više ga ne morate baciti u smeće. Evo što možete napraviti:

1. korak – Natopite kruh vodom

Iako zvuči pomalo odvratno (tko još želi jesti gnjecavi kruh?), nemojte se obeshrabriti jer ovo je tek prvi korak. Stavite kruh pod mlaz hladne vode i pričekajte dok korica ne bude natopljena. Svakako pripazite na to da mekani dio kruha ne postane premokar.

2. korak – Ispecite ga!

Upalite pećnicu na 150-160 °C i ubacite natopljenu štrucu kruha. Pecite šest do 12 minuta, ovisno o tome koliko se vode nalazi u kruhu.

I to je sve! Ovaj trik djeluje jer se voda koju je upila korica pretvara u paru – ovo rehidrira unutrašnjost kruha te ona opet postaje mekana, a toplina iz pećnice omogućit će vam hrskavu koricu izvana.

IZVOR: finirecepti.net.hr

Foto: Unsplash