Sirovo mlijeko postalo je popularno. Evo zašto ga ne trebate piti
Društvenim se mrežama u posljednjih nekoliko mjeseci proširio krajnje neobičan trend - sirovo, nepasterizirano mlijeko. Naime, kreatori sadržaja ko...
Kruh bez brašna možete jesti bez straha od debljanja. Brašno u ovom receptu zaboravite, a neće vam trebati ni puno vremena za pripremu. Napominjemo, kruh je jako zasitan pa će vam biti dovoljna jedna do dvije kriške.
SASTOJCI:
– po dvije žlice sjemenki (sezama, bundeve, suncokreta)
– dvije žlice mljevenih oraha
– jedna žličica praška za pecivo
– malo soli
– jogurt (2 dl)
– dva jaja
– dvije žlice maslinova ulja
– 250 g zobenih pahuljica
PRIPREMA:
1. Pećnicu zagrijte na 180 °C. Zobene pahuljice sameljite. U zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke.
2. Dodajte jaja, jogurt i maslinovo ulje pa sve dobro promiješajte kuhačom.
3. Istresite smjesu u manji kalup za kruh obložen papirom za pečenje.
4. Pecite na 180 °C nekih 50 minuta.
5. Vrući kruh umotajte u krpu dok se ne ohladi. Ljeti ga je najbolje čuvati u hladnjaku, a zimi može stajati i na sobnoj temperaturi.
Dobar tek!