Od svih namaza od tunjevine koje smo isprobali, ovaj nam je najbolji! Možete ga staviti na tost, krekere, tortilju ili kao dodatak uz zelenu salatu, ali jedno je sigurno – dat će vam dovoljno proteina i energije za ostatak dana, a nećete potrošiti puno vremena da ga napravite. Riječ je uistinu o jednom od najjednostavnijih i najzadovoljnijih jela koje možete pripremiti od sastojaka koje sigurno već imate kod kuće.
2 konzerve tunjevine, ocijeđene
1 veliki avokado (ili dva jaja)
1 šalica narezane mrkve
1 šalica celera, sitno nasjeckanog
1/3 šalice crvenog luka narezanog na kockice
1/4 šalice dijon senfa
sok od jednog limuna
začin po ukusu
Priprema:
1. Tunjevinu ocijedite i stavite u zdjelu. Savjetujemo konzervu u kojoj je tuna u salamuri.
2. Nasjeckajte avokado i povrće te dodajte u zdjelu. Pomiješajte željeni začin, limunov sok i dijon senf.
3. Poslužite uz tost, krekere, tortilje… Što god želite!