Da biste oblikovali struk i ujedno sačuvali dobro zdravlje, morate početi izbjegavati hranu koja je ukusna, ali prije svega opasna, kao što su suhomesnati proizvodi, masni sirevi, slatkiši, slane grickalice i tjestenina.
Ova dijeta namijenjena je ženama koje žele smršavjeti u struku i gornjem djelu tijela. Dnevni jelovnik sadrži oko 1.300 kalorija, a za tjedan dana može se „skinuti“ od jednog do dva kilograma.
Jelovnik napravite na bazi svježeg voća i povrća, mliječnih proizvoda s niskim postotkom masnoća, ribe i bijelog mesa, integralnih žitarica. Kao začin koristite biljna ulja (od maslina, kukuruza, suncokreta ili soje) te najviše tri žličice aromatične trave dnevno. Solite minimalno, i pijte najmanje dvije litre vode dnevno, najbolje mineralne negazirane.
PONEDJELJAK
Doručak: šalica jogurta i 3 keksa od integralnih žitarica
Ručak: 70 g špageta u umaku od rajčica, 200 g salate od miješanog povrća
Večera: 100 g bijelog pilećeg mesa s roštilja, 250 g kuhanog povrća (tikvice, špinat, blitva), šnita integralnog kruha.
UTORAK
Doručak: šalica zelenog čaja, 150 g svježe cijeđenog soka od mrkve, šalica nemasnog jogurta, šnita integralnog kruha
Ručak: 200 g zelene ili salate od kupusa, 70 g tjestenine s povrćem
Večera: manja porcija juhe od povrća, 80 g kuhane šunke, 2 kuhana krumpira
SRIJEDA
Doručak: šalica kave, 2 integralna keksa
Ručak: 100 g kuhane riže, 100 g povrća na žaru, 150 g kuhanog špinata, šnita integralnog kruha
Večera: 100 g telećeg pečenja začinjenog sokom od limuna, 200 g kuhane blitve, 3 integralna krekera
ČETVRTAK
Doručak: šalica kave od ječma, šalica nemasnog mlijeka s 2 žlice mueslija
Ručak: 80 g tjestenine pomiješane sa 50 g tikvica poprženih u tavi s glavicom crvenog luka, 200 g salate od kuhanih krumpira i mrkve
Večera: omlet od 2 jaja, 100 g kuhanog špinata i 200 g kuhanog povrća po želji, jedna šnita integralnog kruha
PETAK
Doručak: šalica zelenog čaja, 4 integralna keksa
Ručak: 80 g špageta sa školjkama, 250 g zelene salate s rajčicom začinjene origanom
Večera: 200 g ribe sa roštilja, 200 g miješanog kuhanog povrća (mrkva, krumpir i tikvice), šnita integralnog kruha
SUBOTA
Doručak: šalica kave od ječma s malo mlijeka, 2 šnite dvopeka s medom
Ručak: 100 g tjestenine u umaku od rajčice, 200 g zelene salate
Večera: juha od povrća, 150 g tunjevine iz konzerve i 150 g kuhanog špinata
NEDJELJA
Doručak: šalica čaja i 3 keksa od integralnih žitarica
Ručak: 100 g špageta s pečenim plavim patlidžanom, 200 g svježeg povrća (rajčica, mrkva i zelena salata)
Večera: 150 g telećeg mesa s roštilja začinjenog ružmarinom, 200 g pirea od krumpira i 3 šljive.
Užina uvijek ista
Svakog dana za užinu jesti:
Prijepodne: porcija voćne salate (po želji kombinirajte kivi, naranče, grejpfrut, maline, ananas), ili 2 krekera od integralnih žitarica, ili jabuka, ili čaša svježe cijeđenog soka od naranče ili grejpfruta.
Poslijepodne: šalica nemasnog jogurta ili čaša soka od rajčica, ili porcija voćne salate od krušaka i malina, ili 2 integralna keksa, ili 100 g ananasa.