Namaz od gljiva i badema

by | 10 srpnja, 2013

Sastojci:

  • 400 g šampinjona
  • 100 g badema
  • 50 g maslaca
  • 1 mala glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 dl bijelog vina
  • 2 žlice vrhnja
  • 1 žličica sjeckanog peršina
  • dvopek, sol
  • 150 g listova mesnate slanine

Priprema:

1. Gljive narezati na listove, luk na kockice, a češnjak naribati na sitno.
2. Na malo ulja u teflonskoj tavi popeći luk i češnjak. Potom dodati šampinjone te i njih kratko popržiti.
3. Zatim doliti bijelo vino, dodati začine po želji i pirjati dok višak tekućine ne ispari.
4. Bademe samljeti u blenderu i dodati u ohlađenu smjesu od gljiva. Dodati i 2 žlice vrhnja te sve zajedno izmiksati da se dobije fina kremasta smjesa. Ostaviti u hladnjaku da se stegne.
5. Pripremljenu paštetu premazati preko dvopeka i ukrasiti listovima slanine.

Izvor: Dobra hrana