Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. Gljive narezati na listove, luk na kockice, a češnjak naribati na sitno.
2. Na malo ulja u teflonskoj tavi popeći luk i češnjak. Potom dodati šampinjone te i njih kratko popržiti.
3. Zatim doliti bijelo vino, dodati začine po želji i pirjati dok višak tekućine ne ispari.
4. Bademe samljeti u blenderu i dodati u ohlađenu smjesu od gljiva. Dodati i 2 žlice vrhnja te sve zajedno izmiksati da se dobije fina kremasta smjesa. Ostaviti u hladnjaku da se stegne.
5. Pripremljenu paštetu premazati preko dvopeka i ukrasiti listovima slanine.
Izvor: Dobra hrana