Sirovo mlijeko postalo je popularno. Evo zašto ga ne trebate piti
Društvenim se mrežama u posljednjih nekoliko mjeseci proširio krajnje neobičan trend - sirovo, nepasterizirano mlijeko. Naime, kreatori sadržaja ko...
Vjerujemo da ste dosad već čuli za magičnu hranu s “negativnim kalorijama” i sasvim opravdano zapitali se kako je moguće da ima negativne kalorije. Naziv “negativne kalorije” često je pogrešno shvaćen – jednostavno, svaka hrana ima određenu kalorijsku vrijednost, ma koliko niska ona bila. Ono zbog čega se negativne kalorije takvim zovu, činjenica je da je kalorijska vrijednost takve hrane toliko mala da naše tijelo potroši više energije prerađujući je nego što unesemo konzumirajući je.
1. Celer
Broj kalorija: 3 po komadiću srednje veličine
2. Rajčica
Broj kalorija: 22 po srednje velikoj rajčici
3. Mrkva
Broj kalorija: 2 na 10 grama
4. Brokula
Broj kalorija: 49 po cvijetu srednje veličine
5. Grejp
Broj kalorija: 104 po komadu srednje veličine
6. Rotkvice
Broj kalorija: 1 po velikom komadu
7. Guava
Broj kalorija: 45 po komadu srednje veličine
8. Malina
Broj kalorija: 0,5 po komadu
9. Breskva
Broj kalorija: 38 po komadu srednje veličine
10. Šparoge
Broj kalorija: 10 po zavežljaju
11. Jabuka
Broj kalorija: 95 po komadu srednje veličine
12. Kuhani kupus
Broj kalorija: 17 na 250 grama
13. Mandarina
Broj kalorija: 37 po komadu
14. Lubenica
Broj kalorija: 75 po osmini srednje velikog komada
15. Kuhane mahune
Broj kalorija: 44 na 250 grama
Broj kalorija: 45 po srednje velikom komadu
17. Feferon
Broj kalorija: 18 po papričici
18. Ananas
Broj kalorija: 28 po koturu
19. Kuhani špinat
Broj kalorija: 7 po 250 grama
20. Dinja
Broj kalorija: 45 po osmini dinje
Foto: Iñigo De la Maza / Unsplash