Morate probati ovaj kruh od tikvica prepun hranjivih sastojaka!

by | 16 rujna, 2020

Ako volite jesti banana kruh, onda će vam se sigurno svidjeti i kruh od tikvica i banana zajedno. Ovakav kruh idealan je za one koji ne podnose gluten, a i lako se priprema.

Peciva napravljena od povrća izazivaju negativne reakcije mnogih skeptika. No, registrirana dijetetičarka Maya Feller, kreirala je recept za kruh od tikvica kako bi dokazali da skepticima da i ovakva varijanta kruha može biti itekako ukusna.

Naime, komadići tikvica omogućuju kruhu da zadrži vlagu tijekom cijelog procesa pečenja. Osim toga, ovo povrće je bogato antioksidansima, poput vitamina A i vitamina C. Uz to je i hidratizirajuće i relativno puno vlakana, što je dobro za probavu i zdrava crijeva. Iako same tikvice pružaju niz hranjivih sastojaka, ovaj se kruh dodatno može poboljšati organskim povrćem u prahu, no to sve ovisi o vašim preferancijama.

Kruh od tikvica

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 1 šalica biljnog mlijeka po vašem izboru
  • 2 prezrele banane, pire
  • 1 velika naribana tikvica
  • ⅓ šalice maslinovog ulja
  • 1 žličica ekstrakta badema
  • 3 šalice mješavine brašna bez glutena po vašem izboru
  • 3 žlice praha organskog povrća (opcionalno)

Priprema: Zagrijte pećnicu na 177 °C i namastite protvan dimenzija 23 x 30 centimetara. U velikoj zdjeli izmiješajte jaja, nemasno mlijeko, tikvice i banane u pire. Dodajte maslinovo ulje i ekstrakt badema. Umutite to u brašno i dodajte organsko povrće (ako ga stavljatr i izbjegavajte pretjerano miješanje). Ulijte tijesto u posudu za pečenje. Pecite 35 do 40 minuta ili dok čačkalica ne izađe čista iz kruha. Ovaj kruh od tikvica prepun je hranjivih sastojaka i fantastičan je za bilo koje doba godine, kako piše Mind Body Green.

IZVOR: 24SATA.HR