Neobične šnicle

by | 13 rujna, 2013

Sastojci:

  • 500 g miješanog mljevenog mesa
  • 500 g špinata
  • 2 šnite kruha
  • 1 dl mlijeka
  • 150 g krušnih mrvica
  • 4 jaja
  • 1/2 stručka peršina
  • 1 dl ulja
  • 500 g brokule
  • 2 mrkve
  • 2 dl vrhnja
  • 50 g majoneze
  • 1 žlica senfa
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Sredinu kruha potopiti u mlijeko te iscijediti i izmrviti, špinat skuhati, procijediti i nasjeckati ga, a peršin također nasjeckati.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati mljeveno meso, špinat, izmrvljenu sredinu kruha, 2 jaja, 2 žlice mrvica i peršin, te začiniti po želji i dobro izmiješati.
3. Od pripremljene smjese oblikovati šnicle, pa svaku umočiti u umućena jaja, a potom je uvaljati u mrvice i peći na vrućem ulju dok ne porumeni.
4. Brokulu i mrkvu očistiti i skuhati u slanoj vodi.
5. Posebno pomiješati vrhnje, majonezu i senf.
6. Pržene šnicle poslužiti na tanjuru za posluživanje, preliti ih pripremljenim umakom, a kao prilog poslužiti kuhanu mrkvu i brokulu.

Izvor: Dobra hrana