Neodoljiva poslastica: Stracciatella rolada

by | 16 prosinca, 2015

ThinkstockPhotos-497127920

Sastojci:
Za biskvit:
– 5 jaja
– 80 g šećera u prahu
– 80 g čokolade za kuhanje
– 2,5 žlice glatkog brašna
Za kremu:
– 2,5 dl slatkog vrhnja
– 50 g čokolade za kuhanje

Priprema:
Biskvit:
1. Umutiti žumanjke sa šećerom u prahu, dodati rastopljenu čokoladu i brašno pa izmiksati.
2. Posebno umutiti bjelanjke u čvrst snijeg, pa dodati u smjesu od žumanjaka i polako promiješati.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje, pa uliti u njega smjesu za biskvit. Peći u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 15 min.
4. Pečeni biskvit, zajedno s papirom, uviti u mokru krpu i ostaviti da se ohladi.
Krema:
1. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag, pa pomiješati s ribanom čokoladom i promiješati.
Završni postupak:
1. Odviti roladu i odvojiti ju od papira za pečenje.
2. Premazati ju s 2/3 kreme te ponovno zarolati. Odozgora nanijeti preostalu kremu.

Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Thinkstock