Nepečena torta

by | 24 ožujka, 2013

Za koru:

  • 300 g mljevenih keksa
  • 125 g margarina
  • 125 g šećera
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 2 dl soka od naranče

Za kremu I:

  • 300 g mljevenih lješnjaka
  • 125 g margarina
  • 125 g šećera
  • 2 dl mlijeka

Za kremu II:

  • 3 vrećice pudinga od vanilije
  • 1 l mlijeka
  • 250 g margarina
  • 125 g šećera u prahu
  • 100 g šećera
  • 100 g čokolade za kuhanje

Ostali sastojci:

  • 4 dl slatkog vrhnja
  • 200 g piškota
  • 2 dl mlijeka

Priprema:

Kora:

1. Mljevene kekse preliti sokom od naranče i izmiješati.
2. Posebno umutiti margarin, šećer i otopljenu čokoladu. Dodati natopljene kekse i izmiješati.

Krema I:

1. Mljevene lješnjake preliti prokuhanim mlijekom.
2. Pjenasto umutiti margarin i šećer, dodati blanširane lješnjake i izmiješati.

Krema II:

1. U posudu uliti 8 dl mlijeka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mlijeko i puding od vanilije. Uliti u proključalo mlijeko i kuhati dok se ne zgusne.
3. Pjenasto umutiti omekšali margarin i šećer u prahu. Pomiješati s ohlađenim pudingom i umutiti mikserom.
4. Smjesu podijeliti na dva dijela. U prvi dio dodati otopljenu čokoladu, a drugi ostaviti žut.

Završni postupak:

1. Dno kalupa za tortu prekriti smjesom za koru. Preko kore nanijeti kremu od lješnjaka, a potom premazati kremom od čokolade.
2. Zatim poslagati red piškota prethodno natopljenih mlijekom i nanijeti kremu od vanilije.
3. Gotovu tortu premazati šlagom od slatkog vrhnja.

Izvor: Dobra hrana