3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Za koru:
Za kremu I:
Za kremu II:
Ostali sastojci:
Priprema:
Kora:
1. Mljevene kekse preliti sokom od naranče i izmiješati.
2. Posebno umutiti margarin, šećer i otopljenu čokoladu. Dodati natopljene kekse i izmiješati.
Krema I:
1. Mljevene lješnjake preliti prokuhanim mlijekom.
2. Pjenasto umutiti margarin i šećer, dodati blanširane lješnjake i izmiješati.
Krema II:
1. U posudu uliti 8 dl mlijeka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mlijeko i puding od vanilije. Uliti u proključalo mlijeko i kuhati dok se ne zgusne.
3. Pjenasto umutiti omekšali margarin i šećer u prahu. Pomiješati s ohlađenim pudingom i umutiti mikserom.
4. Smjesu podijeliti na dva dijela. U prvi dio dodati otopljenu čokoladu, a drugi ostaviti žut.
Završni postupak:
1. Dno kalupa za tortu prekriti smjesom za koru. Preko kore nanijeti kremu od lješnjaka, a potom premazati kremom od čokolade.
2. Zatim poslagati red piškota prethodno natopljenih mlijekom i nanijeti kremu od vanilije.
3. Gotovu tortu premazati šlagom od slatkog vrhnja.
Izvor: Dobra hrana