Parene knedle punjene Dida Boža džemom u umaku od vanilije
(Normativ za 4 osobe, vrijeme pripreme 1 sati i 30 minuta) Potrebno je:- 400 g oštrog brašna - 1 vrećica instant kvasca - 1 jaje ...
Sastojci:
Za biskvit:
Za kremu I:
Za kremu II:
Ostali sastojci:
Priprema:
Biskvit:
1. Mljevene kekse preliti sokom od naranče i izmiješati.
2. Posebno umutiti margarin, šećer i otopljenu čokoladu. Dodati natopljene kekse i izmiješati.
Krema I:
1. Mljevene lješnjake preliti prokuhanim mlijekom.
2. Pjenasto umutiti margarine i šećer, dodati lješnjake i izmiješati.
Krema II:
1. U posudu uliti 8 dl mlijeka, dodati šećer i ostaviti da prokuha.
2. Posebno umutiti preostalo mlijeko i puding od vanilije. Uliti u prokuhano mlijeko i kuhati dok se ne zgusne.
3. Pjenasto umutiti omekšali margarin i šećer u prahu. Pomiješati s ohlađenim pudingom i izmiksati.
4. Smjesu podijeliti na dva dijela. U prvi dio dodati otopljenu čokoladu, a drugi ostaviti žut.
Završni postupak:
1. Dno kalupa za tortu prekriti smjesom za biskvit. Na biskvit nanjeti kremu od lješnjaka, a potom premazati kremom od čokolade.
2. Zatim poslagati red piškota prethodno natopljenih mlijekom i nanjeti kremu od vanilije.
3. Gotovu tortu premazati šlagom od slatkog vrhnja.
Izvor: Dobra hrana