Kakve veze imaju čokolada i bore? Ovaj nevjerojatni anti-age serum donosi odgovor i rješenje

Napokon možete doskočiti borama i bez grižnje savjesti pojesti kockicu omiljene čokolade

by | 27 lipnja, 2024

Naša beauty redakcija uvijek je u potrazi za anti-age kozmetikom koja ispunjava obećanja, a kojoj se uz izvrsne recenzije može pripisati dugogodišnje istraživanje stručnjaka koji su godinama proučavali probleme kože i stigli do inovativnih rješenja. Zato smo bili posebno uzbuđeni kad je stigao novi NIVEA Q10 Expert Dual Action serum s najvećom dozom nama omiljenog anti-age sastojka Q10, uz objašnjenje da djeluje na bore i smanjenu količinu kolagena u koži, do čega je došlo kad smo godinama “tamanile” omiljene čokoladice.

Čokolada može uzrokovati bore… Čekajte, što?!

Želja za mladenačkim izgledom nije ništa novo, no postaje gorka s otkrićem da bore, uz sunčanje, uzrokuje još jedna naša omiljena aktivnost – uživanje u čokoladi. Kakve to ima veze s anti-age  serumom koji će transformirati našu kožu u baršunasto platno kojemu nije potreban ni puder?

Upravo je glikacija u fokusu nove beauty priče slavnog brenda NIVEA, koji je otkrio kako doskočiti tom problemu koji dobro poznaju žene koje se vole nagraditi kolačićem i čokoladicom uz dobru knjigu, omiljenu seriju ili u vrijeme pauze kad smatraju da im je potrebno nešto utješno i fino.

Šećer, dobro je poznato, može uzrokovati kozmetičke probleme poput celulita, ali i brojna zdravstvena stanja kao što su gojaznost, dijabetes, visok krvni tlak i kardiovaskularne smetnje.

Uz sve to, potiče prijevremeno starenje lica jer uzrokuje bore i nezdrav izgled kože, a često i prištiće.

Što je zapravo glikacija i kako je povezana sa stvaranjem bora

Glikacija je prirodni proces u tijelu tijekom kojeg se šećeri, pogotovo glukoza, vežu za proteine u koži kao što su kolagen i elastin. Ovo vezivanje dovodi do stvaranja krajnjih proizvoda napredne glikacije (AGE-i) koji su molekule koje nastaju kada šećeri reagiraju s proteinima ili lipidima (mastima) u nedostatku enzima.

Laički rečeno, glikacija je proces koji dovodi do gubitka elastičnosti i pojave bora.

Glikacija vam možda zvuči kao nešto novo, no veže se za kemičara Louisa-Camillea Maillarda, koji je 1912. godine zamijetio da šećer zagrijavanjem dobiva žuto-zlatnu boju. Brojni znanstvenici otad su proučavali kako glikacija utječe na ljudsko tijelo te došli do zaključka da se može ubrojiti u jedan od glavnih uzročnika starenja.

Kako usporiti glikaciju i ublažiti njezine posljedice

Zdrava prehrana i smanjeni unos šećera u obliku čokolada, sokova, sladoleda i keksa svakako je neizbježan korak na putu do zdravlja tijela i mladolikog izgleda lica.

Drugi korak je redovita njega posebno dizajniranim serumom koji prodire duboko u stanice kože i kojem je zadatak “popraviti” ono što je glikacija već napravila te spriječiti nastanak novih oštećenja na koži. Fantastični NIVEA Q10 Expert Dual Action serum s GLYCOSTOP tehnologijom naš je izbor.

Nevjerojatni NIVEA Q10 Expert Dual Action serum protiv bora doskače tom problemu

Zahvaljujući GLYCOSTOP tehnologiji i najvećoj koncentraciji čistog koenzima Q10, NIVEA Q10 Expert Dual Action serum protiv bora stiže kao spas u posljednji tren – doslovno.

Ovaj moćni serum predivne baršunaste teksture toliko je moćan da djeluje i na najdublje bore te sprječava nastanak novih bora uzrokovanih procesom glikacije.

NIVEA Q10 Expert Dual Action serum protiv bora

  • Smanjuje i najdublje bore već u dva tjedna i sprječava nastanak novih bora
  • Sadrži GLYCOSTOP tehnologiju protiv glikacije, koja štiti kožu od starenja
  • Sadrži dosad najveću koncentraciju čistog koenzima Q10
  • Revolucionarna tehnologija GLYCOSTOP blokira 68 % glikacije (in vitro)

Koji god tip kože imali, anti-age njega potrebna je svakoj ženi koja se pokušava oduprijeti znakovima starenja, a kvalitetan serum obavezan je kad je u pitanju njega kože u odrasloj dobi.

Još jedan zgodni hack koji smo naučile od samih stručnjaka brenda NIVEA – ako se NIVEA Q10 Expert Dual Action serum koristi uz NIVEA Q10 Power dnevnu kremu, učinak je 4 × snažniji!

Foto: PR