Ovo sam radila prije par tjedana i zapamtila kako je bilo odlično. Uživajte u receptu!
Sastojci:
750 g njoka
1 veći luk
2 češnja češnjaka
5-6 komada maslina
4-5 komada cherry rajčica
150 g pršuta
150 ml bijelog vina
100 ml pasirane rajčice
začinsko bilje (ružmarin, timijan, bosiljak)
Priprema:
Skuhati njoke po uputama na pakiranju. Ili ako iamte domaće njoke, skuhati ih
Na zagrijanom ulju popržiti sitno sjeckani luk. Kad se malo poprži dodati sitno sjeckan češnjak, nasjeckane (odkošćene) masline, nasjeckane cherry rajčicce te na kockice sjeckan pršut. Posoliti i popapriti po želji.
Nakon minute uliti bijelo vino i pustiti još dvije minute na laganijoj vatri.
Dodati pasirani rajčicu i po potrebi još malo bijelog vina. Pustiti da se kuha 10 min. Dvije minute prije kraja dodati sitno sjeckano svježe začinsko bilje.
U umak dodati njoke i dobro promiješati pa poslužiti sa parmezanom.