Njoki u umaku od soje

by | 4 svibnja, 2013

Sastojci:

  • 800 g njoka
  • 120 g ljuskica soje
  • 1 glavica luka
  • 1 crvena paprika
  • 5 dl soka od rajčica
  • 2 mrkve
  • origano
  • 4 žlice ulja
  • miješavina začina, papar

Priprema:

1. Luk i crvenu papriku očistiti i nasjeckati na kockice, a mrkvu naribati na krupno.
2. Ljuskice soje preliti kipućom vodom i ostaviti da nabubre. Zatim ih ocijediti.
3. Na malo ulja popržiti luk, a potom dodati mrkvu i crvenu papriku te i njih kratko popržiti. Dodati ljuskice soje, preliti sokom od rajčica i nastaviti s kuhanjem na umjerenoj temperaturi dok se ne dobije željena gustoća.
4. Pred kraj kuhanja dodati origano i začine po ukusu.
5. Njoke skuhati u kipućoj vodi s nekoliko kapi ulja, a zatim ih ocijediti.
6. Skuhane njoke preliti pripremljenim umakom od soje.

Izvor: Dobra hrana