“Taco” salata – brz, jednostavan i hranjiv ljetni ručak
Kad temperature porastu i sunce nas opasno zagrije, jedino što ne želimo jest provesti nekoliko sati kraj vrućeg štednjaka. No, kako ljeti svoje ob...
Sastojci:
Priprema:
1. Luk i crvenu papriku očistiti i nasjeckati na kockice, a mrkvu naribati na krupno.
2. Ljuskice soje preliti kipućom vodom i ostaviti da nabubre. Zatim ih ocijediti.
3. Na malo ulja popržiti luk, a potom dodati mrkvu i crvenu papriku te i njih kratko popržiti. Dodati ljuskice soje, preliti sokom od rajčica i nastaviti s kuhanjem na umjerenoj temperaturi dok se ne dobije željena gustoća.
4. Pred kraj kuhanja dodati origano i začine po ukusu.
5. Njoke skuhati u kipućoj vodi s nekoliko kapi ulja, a zatim ih ocijediti.
6. Skuhane njoke preliti pripremljenim umakom od soje.
Izvor: Dobra hrana