Nuttela torta

by | 12 veljače, 2014

Sastojci:
Za biskvit:

  • 70 g brašna
  • 4 jaja
  • 100 g margarina
  • 100 g šećera
  • 130 g čokolade za kuhanje
  • 1 žlica kakaa
  • 1 vaniln šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 dl slatkog vrhnja

Za kremu:

  • 400 g nuttele
  • 400 g mascarpone sira
  • 250 g sitno nasjeckanih pečenih lješnjaka
  • 100 g mljevenih napolitanki s lješnjacima

Za ukrašavanje:

  • 400 g nuttele
  • 70 g čokolade
  • 3 dl slatkog vrhnja

Priprema:
Biskvit:
1. U dubljoj posudi umutiti margarin i šećer, pa dodati žumanjke, otopljenu čokoladu, kakao, vanilin šećer, brašno, prašak za pecivo i slatko vrhnje.
2. Posebno umutiti snijeg od bjelanjaka, te pomiješati s ostalim sastojcima i polako promiješati kuhačom.
3. Okrugao kalup obložiti papirom za pečenje i uliti u njega 1/3 smjese za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 200ºC oko 15 min. Na isti način ispeći još dva biskvita.

Krema:
Pomiješati nuttelu i mascarpone sir, pa izmiksati. Dodati lješnjake i mljevene napolitanke, te promiješati.

Završni postupak:
1. Biskvit premazati kremom i naslagati jednu na drugu.
2. Nadjevenu tortu premazati nuttelom, a bočne stranice ukrasiti šlagom od slatkog vrhnja.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept