Rozo pečena pačja prsa s kremom od višanja na hrskavom krekeru
SASTOJCI:Brašno – 500 g Kvasac – 20 g Mlijeko – 200 ml Sok od cikle – 200 g Ljutika – 200 g Višnje – 100 g Maslac – 100 gD...
Sastojci:
Priprema:
1. Junetinu narezati na tanje odreske, luk na kockice, poriluk na ploške, a krumpir oguliti pa i njega narezati na ploške.
2. Juneće odreske istanjiti, uvaljati ih u brašno, peći na vrućem ulju dok ne porumene, te ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. U masnoću od mesa dodati luk i poriluk, kratko popeći, dodati mljevenu papriku i začiniti po želji.
4. U nauljenu vatrostalnu zdjelu staviti sloj pirjanog luka, prekriti ga pečenim odrescima, odozgora poslagati ploške krumpira i zaliti pivom.
5. Pripremljeno jelo prekriti folijom te ga staviti peći u zagrijanu pećnicu. Pred kraj pečenja skinuti foliju i ostaviti da se jelo zapeče.
6. Gotovo jelo posipati ribanim sirom.
Izvor: Dobra hrana