


Sastojci:
- 2 manja svinjska odreska
- 2,5 dl piva
- 2,5 dl mlijeka
- 150 g brašna
- 4 češnja češnjaka
- 2,5 dl soka od rajčice
- 1 vezica peršina
Za krumpir pire:
- 600 g krumpira
- 30 g maslaca
- 1 dl mlijeka
- mješavina začina
Priprema:
1. Svinjske odreske narezati na komade debljine 4 cm. Istanjiti ih batom za meso i začiniti po želji. Krajeve odrezaka podviti nadolje, oblikovati medaljone i uvaljati ih u brašno.
2. Češnjak i peršin što sitnije nasjeckati.
3. U odgovarajućoj posudi pomiješati pivo, mlijeko, sok od rajčica, peršin i češnjak.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati medaljone. Preliti ih pripremljenom smjesom od piva. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok meso ne omekša.
5. Dok se meso peče, pripremiti krumpir pire. Krumpir oguliti i narezati na kocke. Zatim ga skuhati u slanoj vodi da omekša. Gotov krumpir ispasirati i pomiješati s maslacem, mlijekom i začinima po želji, te dobro izmiješati.
6. Pečeno meso poslužiti uz krumpir pire.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



