3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Za biskvit:
– 5 jaja
– 125 g šećera
– 125 g brašna
– 50 g kakaa
– 1 prašak za pecivo
Za kremu:
– 5 jaja
– 125 g šećera
– 200 g čokolade
– 250 g margarina
– 100 g šećera u prahu
– 1 zamrznuta narandža
– sok od 2 naranče
Za glazuru:
– 100 g čokolade
– 2 žlice kiselog vrhnja
Priprema:
Biskvit:
1. Odvojiti bjelanjke od žumanjaka i umutiti ih sa šećerom u čvrst šaum. Postupno dodavati žumanjke neprestano muteći.
2. Pomiješati brašno s kakaom i praškom za pecivom i lagano umiješati u smjesu od jaja. Okrugao kalup za tortu promjera 24 cm obložiti papirom za pečenje i uliti u njega pripremljenu smjesu za biskvit. Peći u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 30 min. Pečeni biskvit ostaviti da se ohladi, a potom je poprečno prerezati na tri dijela.
Krema:
1. Pjenasto umutiti jaja sa šećerom pa kuhati na pari uz neprestano miješanje dok se ne počne zgušnjavati. Potom dodati čokoladu i miješati dok se ne rastopi. Skloniti sa štednjaka i ostaviti da se ohladi.
2. Margarin pjenasto umutiti sa šećerom u prahu pa umiješati u ohlađenu kremu od jaja. Dodati naribanu zaleđenu naranču i dobro izmiješati.
Završni postupak:
1. Biskvit poprskati sokom od naranče. Donji biskvit premazati polovicom kreme i prekriti drugom korom. Preko nje nanijeti preostalu kremu i preklopiti posljednjom korom.
2. Razlomljenu čokoladu rastopiti na pari pa pomiješati s kiselim vrhnjem i dobro izmiješati.
3. Dobivenom glazurom premazati tortu i ukrasiti naribanom koricom naranče.
Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Thinkstock