Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Za nadjev:
Za preljev:
Način pripreme:
Nadjev:
1. Luk sitno isjeckati i popržiti na malo ulja. Potom dodati mljevenu junetinu te i nju kratko popržiti. Nastaviti s pirjanjem uz povremeno dolijevanje vode po potrebi.
2. Kada je meso napola gotovo, dodati ljutu papričicu narezanu na ploške, sok od rajčice i začine po ukusu. Pirjati dok višak tekućine ne ispari.
Preljev:
1. Crveni luk i svježu papriku narezati na kockice, a češnjak što sitnije nasjeckati.
2. Na malo ulja popržiti crveni luk i papriku, a zatim dodati izgnječeni pelat od rajčice, češnjak i začine po ukusu. Uliti juneću juhu i pirjati na umjerenoj temperaturi dok povrće ne omekša. Gotov preljev skloniti sa štednjaka i kada se ohladi, izmiksati.
Završni postupak:
1. Tortilje blago popržiti s obje strane. Potom ih premazati mješavinom vrhnja i jaja te po njima rasporediti nadjev od mesa. Preko mesa posuti malo naribanog sira i preklopiti.
2. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju uliti malo preljeva od rajčica. Preko njega poslagati punjene tortilje tako da se na krajevima preklapaju i preliti ih ostatkom preljeva.
3. Na kraju tortilje posuti ribanim sirom i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana