1. Filete oslića narezati na krupnije komade, poprskati ih sokom od limuna i začiniti po ukusu.
2. Uvaljati ih u brašno, zatim u 2 umućena jaja i na kraju u mrvice. Peći ih na vrućem ulju najprije s jedne, a potom i s druge strane dok ne porumene.
3. Brokulu rastrgati na cvjetove i skuhati u slanoj vodi.
4. Posebno u manjoj posudi otopiti maslac pa dodati 2 žlice brašna i kratko popržiti. Zatim postepeno dolijevati mlijeko i miješati dok se ne dobije gušći umak. U ohlađeni umak umiješati jedno jaje i parmezan.
5. Odgovarajuću tepsiju prekriti papirom za pečenje i u nju poslagati pržene filete oslića. Preko svakog fileta staviti cvijet brokule i preliti s malo bešamela.
6. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC 20 minuta. Pred kraj pečenja posipati malo sira pa vratiti u pećnicu dok se sir ne otopi.