Oslić s graškom

by | 24 rujna, 2013

Sastojci:

  • 750 g fileta oslića
  • 150 g slanine
  • 2 glavice luka
  • 3 jaja
  • 1 žlica gustina
  • 2 mrkve
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 1/2 komorača
  • 200 g krumpira
  • 500 g graška
  • 2 dl vrhnja
  • 50 g ketchupa
  • 4 žlice ulja
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Slaninu narezati na štapiće, oguljenu mrkvu na kocke, krumpir također narezati na kocke, te prokuhati u slanoj vodi, a luk i komorač sitno nasjeckati.
2. U odgovarajuću posudu pomiješati filete oslića, kuhani krumpir, polovicu luka i slanine, pa samljeti. U samljevenu smjesu dodati jedno jaje, začiniti po želji, te oblikovati kuglice i kuhati ih u slanoj prokuhanoj vodi.
3. Na malo ulja propržiti ostatak luka i slanine, dodati mrkvu i pirjati uz povremeno dolijevanje vode po potrebi. Kada je mrkva napola gotova, dodati grašak, komorač i mljevenu papriku, te nastaviti s pirjanjem. Pred kraj pirjanja dodati gustin razmućen u malo hladne vode i začiniti po želji, pa kuhati dok se smjesa ne zgusne.
4. U podmazanu vatrostalnu posudu uliti pripremljeno varivo od graška, odozgo poslagati kuhane kuglice oslića, te sve zaliti mješavinom vrhnja, dva jaja i ketchupa.

Izvor: Dobra hrana