1. Slaninu narezati na štapiće, oguljenu mrkvu na kocke, krumpir također narezati na kocke, te prokuhati u slanoj vodi, a luk i komorač sitno nasjeckati. 2. U odgovarajuću posudu pomiješati filete oslića, kuhani krumpir, polovicu luka i slanine, pa samljeti. U samljevenu smjesu dodati jedno jaje, začiniti po želji, te oblikovati kuglice i kuhati ih u slanoj prokuhanoj vodi. 3. Na malo ulja propržiti ostatak luka i slanine, dodati mrkvu i pirjati uz povremeno dolijevanje vode po potrebi. Kada je mrkva napola gotova, dodati grašak, komorač i mljevenu papriku, te nastaviti s pirjanjem. Pred kraj pirjanja dodati gustin razmućen u malo hladne vode i začiniti po želji, pa kuhati dok se smjesa ne zgusne. 4. U podmazanu vatrostalnu posudu uliti pripremljeno varivo od graška, odozgo poslagati kuhane kuglice oslića, te sve zaliti mješavinom vrhnja, dva jaja i ketchupa.