Jedini recepti za variva koji vam neće dosaditi ove zime
Zima je idealno vrijeme za topla, mirisna variva kao savršen obrok. Ipak, valja ih znati i dobro pripremiti da bi bila ukusna.A što kad ponesta...
Ako vam je cilj smršavjeti i sagorjeti mast, nema potrebe svakoga dana jesti dosadne salate i male porcije. Dijetetičarka Susie Burrell kaže da je njena preporuka gusta juha od mesa i povrća te sendvič.
“Povrće u juhi će vas zasititi, kao i jaja, tuna ili piletina s kojima možete pripremiti sendvič. Ključno je da je sendvič manji, a ne jumbo veličine”, kaže Burrell.
Umjesto lagane salate, kao drugu opciju savjetuje salatu punu zdravih i hranjivih sastojaka i proteina.
“Umjesto nekoliko listova salate i limenke tune, dodajte dvije ili tri šalice salate, bjelančevine, ugljikohidrate i maslinovo ulje. Proteine uključuju pileća prsa, janjetina, losos i jaja, a ugljikohidrati se nalaze u integralnoj riži, slatkom krumpiru ili grahu. Imajte na umu da je uvijek bolje samostalno pripremiti salatu nego je kupovati jer takve varijante sadrže puno masti i kalorija iz sira, orašastih plodova i preljeva”, pojašnjava ugledna australska dijetetičarka.
https://www.instagram.com/p/B4burGFgaZO/?utm_source=ig_embed
Neke će iznenaditi da se na njezinom popisu ručkova koji se slažu uz dijetu nalazi krumpir.
“To je sjajan obrok s idealnom količinom ugljikohidrata, a ide uz proteine i povrće. Slično kao i kod salata, odaberite piletinu, losos, tunu ili grah, dodajte sir, avokado, čili ili majonezu. Uz krumpir, takav obrok možda vam postane omiljen”, dodaje.
Četvrta opcija su ostaci od večere koji drugi dan mogu biti prilično ukusan ručak.
“Ostaci hrane su isplativi, možete kontrolirati unos kalorija i dodati pristojnu količinu ugljikohidrata namirnicama poput riže, tjestenine ili krumpira, a da ne ometate svoj cilj”, ističe Burrell.
Uključivanjem nekih ili svih navedenih obroka u svoju prehranu brzo ćete izgubiti par centimetara u struku.
Foto: Louis Hansel / Unsplash