Sirovo mlijeko postalo je popularno. Evo zašto ga ne trebate piti
Društvenim se mrežama u posljednjih nekoliko mjeseci proširio krajnje neobičan trend - sirovo, nepasterizirano mlijeko. Naime, kreatori sadržaja ko...
Jabučni ocat je moćan kućni saveznik od svega 10 kuna, koji izbjeljuje zube, ubija korove, čisti različite površine u domu i neutralizira neugodne mirise. No poznat je i kao odličan izvrstan alat za gubitak kilograma te detoksikaciju organizma.
On sadrži prirodne kiseline koje u umjerenim količinama ojačavaju imunitet, ubrzavaju metabolizam i potiču sagorijevanje masnih jastučića na kritičnim područjima tijela, te uravnotežuju razine šećera u krvi nakon obroka.
No da biste uživali u blagodatima ovog kiselog čudotvorca, valja ga konzumirati na pravilan način.
Uzimajte jabučni ocat nakon jela
Uzimanje jabučnog octa na prazan želudac i prije obroka razjarit će želučane kiseline u vašem organizmu, te izazvati mučninu.
Umjesto toga, popijte ga nakon obroka, ali kada ste još uvijek gladni i razmišljate o nekom kaloričnom desertu. Na taj način spriječit ćete prejedanje, a istovremeno ubrzati metabolizam te rad probavnog sustava.
Napravite pravu mješavinu
Jabučni ocat je učinkovit samo ako ga uzimate u umjerenim količinama. Stručnjaci predlažu da ga konzumirate jednom dnevno, te nakon većih obroka poput ručka ili večere.
Najbolje bi bilo da otopinu za gubitak kilograma smućkate od jedne žlice jabučnog octa i 230 ml obične vode, no od njega možete napraviti i ukusan sok s grejpom.
Pijte jabučni ocat na slamčicu
Ne pijte jabučni ocat sam, jer će njegove kiseline ‘spržiti’ vaše grlo i usta. Da biste dodatno smanjili izloženost usne šupljine kiselinama jabučnog octa, otopinu s vodom ispijajte kroz slamčicu.