Sirovo mlijeko postalo je popularno. Evo zašto ga ne trebate piti
Društvenim se mrežama u posljednjih nekoliko mjeseci proširio krajnje neobičan trend - sirovo, nepasterizirano mlijeko. Naime, kreatori sadržaja ko...
Svjetski poznata nutricionistkinja Monica Reinagel često daje savjete o prehrani i razbija mitove o hrani. Otkriva i koje namirnice, iako vjerujemo suprotno, možemo konzumirati češće.
Kava
Konzumacija crne kave dobra je za “dobri” kolesterol jer pomaže tijelu smanjiti upale. Kava je bogata antioksidansima, štiti srce i nema potrebe da je izbacujete iz dnevnog rasporeda sve dok ne pretjerujete.
Crveno meso
Reinagel tvrdi kako crveno meso ima lošu reputaciju iz krivih razloga. Pojedini komadi crvenog mesa, poput filet mignona i flam odreska, vrlo su hranjivi i dobri za zdravlje srca. Dobar su izvor proteina, željeza, vitamina B, cinka…
Krumpir
Ako smanjujete količinu soli, trebate povećati izvor kalija. Jedite svježe voće, povrće i žitarice. Krumpir je jedan od najboljih izvora kalija.
Svinjska mast
Brojna istraživanja pokazala su da svinjska mast ima 33 posto manje zasićenih masnih kiselina od maslaca. Uz to je i odličan izvor vitamina B i minerala, kako piše Večernji list.